Rakentaminen

Merkimo Oy:n lähtökohtana on valmistaa laadukkaita koteja yksilölliset tarpeet huomioiden. Korkean laadun takaamiseksi yhteistyöhön on valittu valtakunnan luotettavimmat ja parhaat materiaalitoimittajat sekä yhteistyökumppanit. Rakentamisen suunnittelutyö tehdään harkitusti ja huolella. Nämä yhdessä asiantuntevan ja motivoituneen henkilöstön kanssa takaavat laadukkaan lopputuloksen.

  

Tekniikan periaatteet ja -ratkaisut:

Lähtökohtaisesti lähes kaikki tänä päivänä rakennettavat asunnot ovat tiukoista rakentamis- ja energiamääräyksistä johtuen energiatehokkaita. Myös käytettävät rakennusmateriaalit ovat pääsääntöisesti hyviä. Rakenteiden, ikkunoiden, ovien yms. tiiviys on lähestulkoon maksimoitu. Jotta rakentamisessa saavutetaan laadukas ja energiatehokas lopputulos, pitää asianmukaisten ja laadukkaiden materiaalien lisäksi itse rakentaminen tehdä huolella.

 WP_20140807_007-300x168 WP_20150326_10_10_14_Pro

Yksi merkittävä ja hyvin oleellinen energiansäästöpotentiaali on asukkaissa itsessään, heidän tavassaan elää ja kuluttaa. Tyypillisesti taloyhtiöissä kaikki asunnot on liitetty keskitettyyn lämmitykseen ja lämmönjakoon. Usein myös asuntojen ilmanvaihto on toteutettu keskitetysti. Täten samat lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmät palvelevat kaikkia talon asukkaita. Näistä syntyvät kustannukset jakautuvat tasaisesti riippumatta siitä miten asukas lämmittää asuntoaan tai käyttää vettä.

Tästä keskittämiseen liittyvästä epäkohdasta seuraa se, että asukkailla itsellään ei ole riittävän suurta vaikutusmahdollisuutta vähentää omia lämmön- ja vedenkulutuksesta aiheutuvia kustannuksiaan, koska kustannukset jyvitetään pääsääntöisesti asuntojen neliömäärään perustuen. Tämän vuoksi asennoituminen oman kuluttamisen vähentämiseen ei ole riittävän kannustavaa, vaan pahimmillaan päinvastoin, koska "joka tapauksessa pitää maksaa myös siitä, että naapuri tuulettaa talvipakkasilla ja suihkuttelee tunti tolkulla".

Merkimo toteuttaa asunnot useimmista muista alan toimijoista poiketen ratkaisuilla, joilla jokainen osakas pystyy itse vaikuttamaan omiin asumiskustannuksiinsa. Tämä yksinkertainen idea perustuu siihen, että jokaisessa asunnossa on omat huoneistokohtaiset lämmön-, veden-, ja sähkönmittaukset sekä omat talotekniset koneet ja laitteet. Kun asuntojen omistajat maksavat vain itse kuluttamastaan energiasta, ohjaa se asenteita kulutuskäyttäytymisen osalta oleellisesti ekologisempaan ja järkevämpään suuntaan. Säästöt toteutuvat tavanomaista pienempinä sähkö- ja vesimaksuina.

Asuntojen lämmitysratkaisut:

Asuntojen lämpö tuotetaan asuntokohtaisella energiahyötysuhteeltaan tehokkaalla Daikin Altherma -vesi-ilmalämpöpumpulla. Laitteiden COP-arvot ovat erinomaiset, mikä näkyy energiansäästönä. Lisätietoja Daikin Altherma -lämpöpumpuista tästä. Lämmönjako on toteutettu vesikiertoisella lattialämmityksellä, lämpötila on säädettävissä huonetermostaateilla. Kaikissa asunnoissa on takkavaraus.

Käyttövesi:

Vesikalusteiksi on valittu laadukkaat ja ekologiset Oraksen ja Idon vesikalusteet.

Ilmanvaihto:

Kaikissa asunnoissa on huoneistokohtaiset energiahyötysuhteeltaan tehokkaat koneelliset tulo-/poistoilmanvaihtokoneet lämmöntalteenotolla.

Tv-/data:

Valokuitukaapeli mahdollistaa nopeat netti- ja hyvät tv-yhteydet. Klaukkalan ympäristössä on mahdollista liittyä mm. Elisan tietoliikenneverkkoon.

Säilytystilat:

Asunnoissa on runsaasti säilytystilaa. Kaikissa asunnoissa on lämmin ulkovarasto sekä hyvin harkitut ja suunnitellut Puustelli Oy:n toteuttamat säilytysjärjestelmät. Lisäksi asunnoissa on pääsääntöisesti myös n. 20 m² - 30 m² kokoinen käyttöullakko.

Muunneltavuus / esteettömyys:

Suunnitteluvaiheessa on otettu huomioon asuntojen muuntojoustavuus. Rakennusvaiheessa asukkaat pystyvät vaikuttamaan mm. väliseinien määrään ja paikkoihin aikataulujen, rakenteiden ja toteutettavan tekniikan puitteissa. Huomioimme ja pyrimme toteuttamaan jokaisen asiakkaan asettamat yksilölliset tarpeet. Uusilla asukkailla on mahdollisuus vaikuttaa myös kalusteisiin, koneisiin sekä pintamateriaaleihin hinta- ja aikarajojen puitteissa. Tarpeen vaatiessa asunto on mahdollista toteuttaa esteetöntä asumista ja elämistä varten.

RS-rakentaminen

Merkimo Oy rakentaa asunnot RS-kohteina. Asuntokauppalaissa säännelty RS-järjestelmä suojaa asunnon ostajien etuja asunnon rakennusvaiheessa. Järjestelmä takaa kuluttajalle onnistuneen asuntokaupan. Merkimo Oy:n rakentamien kohteiden RS-turva-asiakirjojen säilyttäjänä ja RS-pankkina OP Keski-Uusimaa.

Lisätietoja RS-järjestelmästä saa Rakennusteollisuus RT:n kotisivulta https://www.rakennusteollisuus.fi/ sekä Kilpailu- ja kuluttajaviraston verkkopalveluista http://www.kkv.fi/.